Over Vliegdeals.be

Vliegdeals.be is een Belgische reisblog die je helpt met het vinden van supergoedkope reisdeals, vliegtickets, promocodes, error fares, …
We proberen elke dag de beste deals op de homepage te zetten en er dé website van te maken die je moet bezoeken als je écht goedkoop op reis wilt gaan.

 

De soorten deals die op de Vliegdeals komen:

 • Error Fares / Prijsfouten: Airlines maken vaak fouten bij het invoeren van hun tarieven. Een fout die vaak voorkomt is dat de brandstoftoeslag verminderd wordt of wegvalt indien je via een bepaalde website boekt, of een bepaalde reisroute volgt. Andere fouten die soms voorkomen zijn het omwisselen van economy- en businessclasstarieven, fouten bij valutaomrekening of een komma die verkeerd geplaatst wordt. Zo’n zaken kunnen vliegtickets honderden euro’s goedkoper maken, en meestal worden ze ook gehonoreerd.
 • Superpromoties: Op routes met veel concurrentie, of in het laagseizoen wordt er vaak met prijzen gestunt. Er zijn soms tickets Zaventem-Berlijn te koop voor 15 euro H/T, of tickets naar New York voor 350 euro H/T
 • Kortingen van boekingswebsites: Door de juiste buitenlandse boekingswebsite te gebruiken kun je vliegtickets soms goedkoper kopen dan op de website van de luchtvaartmaatschappij. Spaanse, Duitse, Portugese en Griekse boekingswebsites hebben al zodanige kortingen gegeven waardoor het mogelijk was om voor slechts 3 euro een retourvlucht te maken in Europa met Brussels Airlines!
 • Promocodes: soms geven deze je tijdelijk een hoge korting geven op een bepaalde website. Vliegdeals doorzoekt meerdere internationale bronnen om mooie kortingscodes te vinden. In september 2015 stond er bijvoorbeeld een kortingscode op Vliegdeals waarmee je zowat alle hotels met 100$ korting kon kopen. Hierdoor kon je 5* hotels boeken voor slechts 12 euro!

 

Over de oprichter

Ik ben Bruno, een 21 jarige student Toerisme&Recreatiemanagement, en heb al jaren een sterke interesse in de luchtvaartindustrie, ticketing en reizen.

Op zeer jonge leeftijd (vanaf mijn 13e) heb ik al grote delen van Europa per trein ontdekt met Interrail Passen.
Vanaf ik 16 was en alleen mocht vliegen met de meeste airlines ontdekte ik ook de tricks met vliegtickets. Het was toen heel makkelijk om bijna alle Ryanair vluchten voor 0,01 euro boeken indien je met een speciale kaart betaalde.  Zo heb ik heel wat kunnen vliegen door Europa.

Wat later ben ik mij ook meer gaan verdiepen in de prijsopbouw van vliegtickets, en heb ik verschillende tricks (zoals fueldumping, waarbij je minder brandstoftoeslag betaalt) leren ontdekken om ook langeafstandsvluchten veel goedkoper te maken. Ik ben vanaf ik naar de hogeschool ging zowat heel de wereld gaan rondvliegen met dit soort deals.

Voorbeelden van Vliegdeals die ik al heb gevlogen:

 • Amsterdam-New York H/T met United voor 122 euro
 • Brussel-Seoul-Düsseldorf met Alitalia voor 149 euro
 • Lissabon-Hawaii H/T met British Airways voor 320 euro
 • New York-Johannesburg-Londen met Etihad voor 180 euro
 • Brussel-Rome H/T met Brussels Airlines voor 7 euro
 • Brussel-Warschau H/T met Brussels Airlines voor 3 euro
 • Brussel-Stockholm H/T met SAS voor 7 euro
 • Brussel-Peking (terug vanaf Shanghai) met SAS voor 28o euro
 • Luxemburg-Toronto-Miami-New York // Seattle-Chicago-Austin-Düsseldorf met British Airways voor 280 euro
 • Verschilende keren binnen Europa met Ryanair of Wizzair voor <1 euro

Voor al deze vluchten kreeg ik natuurlijk ook Frequent Flyer Miles, die vaak meer waard waren dan wat ik voor het ticket betaalde. Tot nu toe heb ik al meer dan 200.000 miles gespaard.

Ondertussen heb ik al alle Europese landen bezocht (buiten Rusland, IJsland en Malta).
Buiten Europa heb ik al de Verenigde Staten (6x), Canada, Zuid Afrika, Verenigde Arabische Emiraten (2x), Egypte, China, Korea, Japan, Hong Kong, Brazilië, Argentinië, Marokko, Paraguay, Thailand en Indonesië bezocht.

 

Vrienden en kennissen vertelden mij al lang dat ik een website/blog moest maken met al mijn kennis over reizen en vliegtickets. In september 2015 ben ik hier eindelijk mee begonnen.
Dit is het resultaat. Ik hoop dat de deals duidelijk zijn, en je nu nog goedkoper kan vliegen.
Vertel mijn website/blog gerust zoveel mogelijk door, en aarzel niet om mij te contacteren via bruno@vliegdeals.be of de Facebookpagina indien je nog vragen hebt.

 

 

Wil je geen enkele vliegdeal meer missen?
Volg vliegdeals dan op Twitter/Facebook/Snapchat (‘Vliegdeals’) of bekijk dagelijks de beste deals op onze homepagina!