Naar Brussels Airport met auto, trein of bus

Brussels_airport_terminal_A

De luchthaven van Zaventem is op 4 manieren te bereiken:

  • Met de trein
  • Met de eigen wagen
  • Met de taxi/luchthavenshuttle
  • Met de bus

 

Trein ?

De makkelijkste manier om op de luchthaven te geraken is met de trein. Sinds het nieuwe vervoersplan van de NMBS in december 2014 zijn er vanuit nog meer steden rechtstreekse treinen naar de luchthaven. Er zijn rechtstreekse treinen naar Brussels Airport vanuit o.a.Antwerpen, Brussel, Gent, Mechelen, Leuven, Hasselt, Brugge, Aalst, Kortrijk, De Panne, Amsterdam, Rotterdam, Parijs. Ook vanaf heel wat andere steden geraak je rechtstreeks of met een snelle overstap op de luchthaven van Zaventem. Het station bevindt zich net onder de luchthaventerminal.

De snelste verbinding vanaf jouw woonplaats naar de luchthaven kun je makkelijk opzoeken via de website van de NMBS. Via hun prijscalculator kun je ook het meest interessante ticket vinden.

Let op als je een Go Pass, Rail Pass of andere treinaanbieding wilt gebruiken om naar de luchthaven te reizen: Je moet hier bovenop ook nog een Diabolo Luchthaventoeslag kopen. Deze toeslag is te koop online, aan de loketten of aan de ticketautomaten. Er staan toeganspoortjes in het station van de luchthaven dus je kunt het station alleen betreden of verlaten als je de diabolotoeslag hebt betaald.

Bekijk ook deze folder over de treinen naar de luchthaven

 

Auto ?

De luchthaven is ook makkelijk te bereiken met de wagen. Hij heeft zijn eigen afrit vanaf de Brusselse ring. Om goed te kunnen inschatten hoeveel file je kunt verwachten kun je best naar de historische filegegevens kijken. Hou er wel rekening mee dat er natuurlijk ook onverwachte files kunnen zijn door bv. ongelukken, dus vertrek zeker op tijd.

?️ Het goedkoopst parkeren kun je bij Quick Parking Zaventem. Deze bewaakte parking bevindt zich dicht bij de luchthaven, en een gratis shuttlebus brengt je de klok rond vanaf de parking naar de luchthaven. Bij terugkomst haalt deze shuttlebus je weer op aan de luchthaven en brengt hij je naar de parking. Je kunt er al parkeren voor minder dan 10 euro per dag.

Er zijn ook nog parkings aan de terminal zelf, maar deze zijn duurder. Omdat deze parkings zeer groot zijn kan het ook ver wandelen zijn vanaf je parkeerplaats naar de luchthaven. Ze hebben ook een budgetparking, maar deze is duurder dan Quick Parking.

Er is ook een speciale kiss&ride zone recht voor de vertrekhal waar je gratis iemand kunt afzetten.

 

Bus ?

Vanuit de wijde omgeving rond de luchthaven rijden er bussen van De Lijn naar de luchthaven. Deze zijn vooral bedoelt voor de werknemers, maar als reiziger kunnen ze natuurlijk ook goed uitkomen. Er zijn o.a. bussen vanuit Mechelen, Vilvoorde, Leuven, Zaventem, Brussel, Dilbeek en Merchtem. De gewone tickets van De Lijn en abonnementen zijn geldig op deze bussen.

Vanuit het centrum van Brussel en de Europese wijk is er ook een bus van de Brusselse busmaatschappij MIVB. Deze rijdt ongeveer elke 20 minuten. De MIVB heeft speciale tarieven voor deze bussen naar de luchthaven.

Overzicht van alle lijnbussen naar de Luchthaven

Naast lijnbussen is er ook nog een shuttledienst tussen de luchthaven en Antwerpen. Deze is vooral handig indien je een zeer vroeg vertrek of een zeer late aankomst hebt, waardoor de trein niet uitkomt. Deze shuttle kost 10 euro en rijdt elk uur.

 

Taxi/Luchthavenshuttle ?

Verschillende taxibedrijven in België bieden ook luchthavenvervoer aan. Op internet zijn hun contactgegevens makkelijk te vinden.

Officiële taxi’s kun je ook gebruiken, maar deze zijn wel duur. Een rit van Brussel centrum naar de luchthaven kost bijna 50 euro.

Moet je toch een Taxi nemen naar/vanaf de luchthaven? Neem dan zeker een Uber. Dit is veel goedkoper dan een gewone taxi. Je kunt ze voorlopig wel enkel nemen vanuit centrum Brussel of vanaf de Luchthaven.

 

Hotel ?

Als je een hotel nodig hebt bij de luchthaven zoek je dit best via hotelscombined.  Deze website vergelijkt alle grote boekingswebsites (zoals booking.com, Hotels.com, …) voor de beste aanbiedingen.