Airbnb: goedkoper en leuker overnachten

airbnb_logo_detail

Wat is Airbnb?

Airbnb is een website waarop particulieren accomodatie in hun huis, of zelfs volledige vakantiewoningen kunnen verhuren aan andere particulieren.

Als toerist is het natuurlijk zeer voordelig om deze website te gebruiken als je naar een overnachtingsplaats op zoek bent, want door in accommodatie van een particulier te verblijven ben je vaak minder kwijt dan door in een hotel te verblijven.Het is ook nog eens leuk: doordat je van een particulier huurt kom je veel dichter in contact met de lokale bevolking. Je kunt zo veel beter te weten komen wat écht de beste restaurants, evenementen en bezienswaardigheden in de stad zijn, en soms wilt de verhuurder je zelfs rondleiden.

Een ideale manier om voordelig te overnachten en tegelijk de locals te leren kennen dus!

airbnbfoto

Je weet ook op voorhand wat je kunt verwachten van de accommodatie. Elk aanbod staat uitgebreid omschreven, en je kunt ook reviews van vorige gasten die er verbleven hebben lezen. Zo kom je zeker niet voor verassingen te staan! Het aanbod varieert sterk. Het kan gaan van een zetelbed in de woonkamer tot een luxueuze privé villa.

Omdat het particulieren zijn die vreemdelingen in hun huis laten verblijven willen zij ook wel graag op voorhand weten wie je bent natuurlijk. Daarom moet je een profiel aanmaken op de website voor je kunt reserveren. Bij sommige accomodaties moet je ook een tekstje schrijven aan de verhuurder waarom je in zijn accommodatie wilt verblijven, maar dit mag kort zijn natuurlijk. Verhuurders kunnen jou ook beoordelen na je verblijf. Zo weten zij ook wie ze in huis halen!

Er staan momenteel meer dan 500.000 overnachtingsmogelijkheden op in 192 landen. Je kunt er dus zeker van zijn dat er iets bijzit wat je wel zal bevallen.

Dankzij Bruno van Vliegdeals.be krijg je al direct 23 euro korting op je eerste verblijf! (van minstens 66 euro). Registreer je daarvoor via deze link.

 

Hoe gebruik ik AirBnB?

Registreer je op Airbnb via deze link die je direct 23 euro korting geeft. Dit kan met 1 klik via je Facebook account, maar je kunt je ook handmatig registreren. De kortingsvoucher van 23 euro wordt direct aan je account toegevoegd.

Hierna kun je op zoek naar accommodatie. Vul gewoon je bestemming en reisdata in en je krijgt een overzicht van de beschikbare accommodatie. Je kunt deze verder filteren op prijs of type accommodatie.

Schermafbeelding 2015-05-31 om 22.16.56

 

Als je verder doorklikt naar een accommodatie zie je direct alle informatie, foto’s en de totaalprijs, die bestaat uit de prijs + eenmalige schoonmaakkosten en servicekosten.

Schermafbeelding 2015-05-31 om 22.25.23

 

Heb je iets gevonden dat je interesseert? Dan kun je reserveren.

Bij sommige accomodaties moet je eerst een reserveringsaanvraag opsturen naar de verhuurder die deze eerst moet goedkeuren (gaat snel meestal), en bij sommige accomodaties kun je rechtstreeks reserveren en krijg je dus direct een bevestiging.

Indien een reserveringsaanvraag vereist is moet je een kort tekstje schrijven over wie je bent en waarom je daar wilt verblijven. Je kunt best ook wat meer over jezelf op je profielpagina zetten. Nadat je een reserveringsaanvraag hebt gestuurd moet de verhuurder deze nog bevestigen. Nadat hij deze bevestigd heeft is je reservering in orde. Deze bevestiging duurt meestal niet langer dan 24h, je kunt de gemiddelde antwoordtijd ook zien bij iemands profiel.

Schermafbeelding 2015-05-31 om 22.28.40

Om te reserveren heb je een kredietkaart (Mastercard, VISA, American Express) nodig. Vanaf je reservering bevestigd wordt door de verhuurder of indien je rechtstreeks reserveerd wordt het totaalbedrag van je kredietkaart gehaald. Weigert de verhuurder je reservering wordt er niks afgehaald.

Je krijgt als je reservering bevestigd is de contactgegevens van de verhuurder. Laat hem weten hoelaat je zult aankomen en hij zal zorgen dat hij thuis is of je vertellen hoe je in de accommodatie binnengeraakt. Je moet niets meer betalen aan de verhuurder omdat dit al van je kredietkaart is gehaald tijdens het reserveren.

Na je verblijf kun je de accommodatie en verhuurder beoordelen.

 

Klaar om dit leuke Airbnb concept eens uit te testen? Registreer je dan en krijg 23 euro gratis voor je eerste verblijf!

Om van de 22 euro korting te profiteren moet het totaalbedrag van je verblijf minstens 66 euro zijn. Zit je onder dit bedrag bij je eerste verblijf? Dan blijft je voucher gewoon geldig voor een later verblijf.